Maria de Waard Schilderijen

Informatie

Maria de Waard

Het schilderen is sinds mijn jeugd een passie voor me en ik word gefascineerd door de wereld van kleuren. Vanuit kleurbeleving zoek ik de beweging in kleur en vorm. Het wordt dan doorleefd en dat is een spannend proces.

Het is belangrijk dat het schilderen een vrij spel met kleur, dramatiek en vorm blijft. Tevens zoek ik hierbij naar eenvoud of verstilling in de compositie. Het ontstane beeld dat u ziet, is niet altijd te herkennen. Dit kan abstract of licht figuratief zijn.

 

Werkwijze

Ik schilder vanuit een samenstelling van kleuren. Hierbij ontstaat een samenspel wat uiteindelijk leidt tot een kleurklank. Met olieverf verdiep ik deze kleurrijke wereld in vele transparante lagen. Hierdoor worden de kleuren nog intenser.

Ik schilder ook graag vanuit een thema bijvoorbeeld de natuur en ga aan de slag met wat ik gezien en ervaren heb. Vanuit deze beleving voeg ik iets nieuws aan de impressie toe en laat de voorstelling los.

Ook word ik gegrepen door de cirkel, die vaak terugkomt in mijn werk als teken van ruimte en oneindigheid.

 

Kunstopleidingen

  • Tekenakte Lager onderwijs
  • Kunstzinnige therapie, De Wervel
  • Malschule van Hans Georg Aenis te Basel
  • Artibus (Utrecht)
  • Masterclasses bij verschillende kunstenaars

 

Exposities

Mijn eerste exposities waren in de jaren tachtig in Bergen N.H., Alkmaar en in Amsterdam. In die periode schilderde ik voornamelijk gouaches.

Vanaf 1998 heb ik mij meer toegelegd op gemengde techniek zoals acryl, olieverf en materie. Lees verder over exposities >>

 

Lees verder: Publicatie in Bres nr 251, augustus/september 2008

 

 

 

 

Naar bovenkant pagina