Maria de Waard Schilderijen

Informatie

Maria de Waard

Bij het schilderen is kleur het belangrijkste element voor mij. Soms combineer ik meerdere technieken om gelaagdheid en een doorleefd resultaat te bereiken. Maar eerst begin ik vanuit een samenstelling van kleuren te schilderen. Er ontstaat een samenspel, wat uiteindelijk leidt tot een kleurklank. Vanuit deze kleurbeleving en thema zoek ik de beweging in kleur en vorm. Tevens zoek ik hierbij naar eenvoud en verstilling in de compositie. Het ontstane beeld dat u ziet, is niet altijd te herkennen. Dit kan abstract of licht figuratief zijn. Met olieverf verdiep ik deze kleurrijke wereld in vele transparante lagen.

Een grote bron van inspiratie in mijn werk is het landschap en de oude culturen. Het is de mens op weg, die inspireert voor gelaagdheid in mijn werk.

 

Kunstopleidingen

  • Tekenakte Lager onderwijs
  • Kunstzinnige therapie, De Wervel
  • Malschule van Hans Georg Aenis te Basel
  • Artibus (Utrecht)
  • Masterclasses bij verschillende kunstenaars

 

Exposities

Mijn eerste exposities waren in de jaren tachtig in Bergen N.H., Alkmaar en in Amsterdam. In die periode schilderde ik voornamelijk gouaches.

Vanaf 1998 heb ik mij meer toegelegd op gemengde techniek zoals acryl, olieverf en materie. Lees verder over exposities >>

 

Lees verder: Publicatie in Bres nr 251, augustus/september 2008

 

 

 

 

Naar bovenkant pagina