Maria de Waard Schilderijen

Workshop archief

 

18 mei 2013 14.00 - 17.00

Workshop “Geef klank en kleur aan het landschap”

 

De workshop is voor ieder, die zich wil laten inspireren door het parklandschap van het Von Gimborn Arboretum in Doorn.

 

We verzamelen om 14.00 uur bij het Bezoekerscentrum van het Arboretum en lopen dan gezamenlijk door het park naar het gedeelte met prieel en vijver.

 

 

Frank Jenniskens

Daar zal intuïtief musicus Frank Jenniskens het veelzijdige landschapsbeeld met een aantal verschillende instrumenten verklanken. Die verklanking intensiveert onze waarneming en kan ervoor zorgen, dat je nieuwe aspecten in het landschap ziet of het landschap op meerdere lagen gaat ervaren.

 

Frank Jenniskens

Tijdens deze verklankingen zal Maria je uitnodigen om klank en beeld in korte schetsen uit te drukken. Hierdoor raak je vertrouwd met de materialen en kun je warmlopen voor het tweede gedeelte van de workshop waarin je individueel je eigen kleurcompositie op papier met potlood, pastel of aquarel tekent of schildert.

In dit tweede gedeelte - waar we ruim de tijd voor nemen - begeleiden we iedereen individueel. Je kunt zelf kiezen welk deel van het landschap jij met welke teken- of schildermaterialen wilt vastleggen. Aan het eind van de workshop bekijken en bespreken we elkaars werk. Frank zal daarbij een aantal van de ontstane kunstwerken verklanken.

 

Is het weer slecht, dan kan de workshop gewoon door gaan. We hebben gelukkig het prieel en het bezoekerscentrum tot onze beschikking.

 

Teken- en aquarelpapier, penselen, aquarelverf van Winston en Newton zijn aanwezig.

Heb je zachte penselen, dan kun je die meenemen voor je eigen werk.

Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met Maria (mariadewaard@hotmail.com) of Frank (sound-heart@xs4all.nl).

 

Begeleiding: Maria de Waard uit Driebergen (www.mariadewaardarts.nl) en Frank Jenniskens uit Doorn (www.sound-heart.nl)

Locatie: Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn

Kosten: € 35,- inclusief entree Arboretum, materialen, drankje en versnapering. (N.B. Helaas is via andere kanalen vermeld dat de prijs exclusief entree Arboretum zou zijn.)

Aanmelding: Je bent ingeschreven als het bedrag overgemaakt is vóór 15 mei op giro 6722421 t.n.v. M. de Waard met de vermelding van “Workshop klank en kleur”.

 

Deze workshop vindt plaats in het kader van het Festival "Kunst, overal op de Heuvelrug" (zie: http://www.overalopdeheuvelrug.nl)

 

 

Naar bovenkant pagina